Več o filmu
Igrišča ne damo! je mladinska akcijska pustolovščina o skupini dvanajstletnikov, ki se zoperstavijo odraslim in rešijo svoje igrišče pred uničenjem.
x-background
Izjava režiserja
Kot oče dveh sinov imam priložnost na lastne oči izkusiti, kako je danes otroštvo drugačno: kavbojce in indijance pred hišo so zamenjale digitalne bitke, najboljši prijatelji ne živijo v sosednji ulici, ampak na sosednjem kontinentu, krvava kolena in nosove so zamenjale pekoče oči in depresija.

S filmom “Igrišča ne damo” želim otrokom približati lepoto zunanje igre in druženja z vrstniki in jim poslati sporočilo, da nikoli ne smemo obupati, ker kadar delujemo skupaj, lahko prispevamo k spremembi in gradimo boljšo prihodnost!

Skozi avanturo Alme in njene družbe želim poustvariti emotivno in vizualno vznemirljivo pripoved kot je zame kot otroku bil navdihujoč film Poletje v školjki.

Režiser Klemen Dvornik (1977, Novo Mesto)

ustvarja na širšem področjju avdiovizualne industrije, širši javnosti pa je med drugim znan kot režiser ene izmed najbolj uspešnih slovenskih nadaljevank Jezero (2019). Za svoje ustvarjanje je bil večkrat nagrajen. Je aktiven član različnih stanovskih združenj (DSR, ZDSFU, FERA, AVACI, WDW), od leta 2016 tudi profesor televizijske režije na AGRFT. Je oče dveh sinov.

skejt_img
Vsak cilj je smotrn, če je srce na pravem mestu! Vsak cilj je smotrn, če je srce na pravem mestu!
Alma
Skejterji
Skupaj
Igrišča ne damo
Skupaj
Luna
Začetek
Alma1
Skejtanje
Vsebina za pedagoge

Igrišča ne damo! je mladinski film, ki skozi akcijsko pustolovščino dvanajstletnikov poudarja pomen ohranjanja zelenih površin ter spodbuja aktivnost otrok in moč skupnosti.

Film odpira številne pomembne teme za pogovor: medvrstniško nasilje, lepota zunanje igre, pomen ohranjanja narave in medsebojnega sodelovanja.

S svojim pozitivnom tonom in žanrom, ki spade v področje pustolovske drame, film prikaže zgodbo iz otroške perspektive, kjer so otroci aktivni in iznajdljivi. Kljub vsem izzivom se ne predajo!

Igrišča ne damo! predstavlja navdihujočo zgodbo ki nas uči, kako pomembno je sodelovanje in povezovanje v skupnost. Otroci v filmu so samostojni, empatični in ustvarjalni. Z aktivno držo prispevajo k boljšemu svetu. Film z optimističnim sporočilom spodbuja gledalce, da razmislijo o svojem odnosu drug do drugega, do narave in o vlogi, ki jo vsak posameznik igra pri oblikovanju naše skupne prihodnosti.

Logo
A Atalanta
Antitalent
Bfilm
Living pictures
December
RTV Slovenija
Slovenski filmski center
Croatian Audiovisual Centre
Czech film fund
Filmski centar Srbije
Viba film
Creative Europe Media
Eurimages
Cinemania
Balavto
Prijavite igrišče, ki ga ne daste